January 20, 2021 Info@joostvisbeen.nl
Nieuws
Home / Visbeen op Amerikaanse toer
Back to News
Foto: marianka peters

Foto: marianka peters

De Goudse oud-rechercheur en schrijver Joost Visbeen gaat op de Amerikaanse toer. Hij is de eerste Goudse auteur wiens boeken in het Engels worden vertaald en op de wereldmarkt worden gebracht.

Zijn boek The corpse of the Town Hall (Het lijk voor het stadhuis) is onlangs in het Engels verschenen en onder meer verkrijgbaar bij bekende boekhandels in Amerika, zoals Barnes and Noble met bijna 700 boekwinkels en Amazon, de grootste online-winkel in de USA, Japan en Eurpoa. Bovendien is het boek ingeschreven bij Ingram, het Amerikaanse Centraal Boekhuis en aangemeld bij twee Britse groothandels Gardners en Bertrans. De andere vijf titels zullen komend jaar worden vertaald en dezelfde weg volgen als het eerste boek. Visbeen was blij verrast toen hij van zijn uitgeverij Free Musketeers hoorde, dat haar Amerikaanse partner, uitgeverij Amerika Star Books, interesse had getoond voor zijn misdaadromans. “Willem Meiners heeft jarenlang voor de Gooi- en Eemlander gewerkt tot hij naar Amerika emigreerde,” vertelt Visbeen trots. “Daar heeft hij Amerika Star Books opgericht. Doordat hij nog altijd geïnteresseerd in Nederlandse auteurs, was zijn oog op mijn boek gevallen om te vertalen. Ik ben er natuurlijk supertrots op dat mijn boeken nu voor een miljoenenpubliek te lezen is.” Zijn misdaadroman Het lijk voor het stadhuis, de moord op de Boskoper Thijs Colla, die tot op de dag van vandaag onopgelost is gebleven, is overigens niet letterlijk vertaald in het Engels. “Ik kreeg het advies om directer te schrijver, zonder het gebruik van veel bijvoeglijke naamwoorden. Die adviezen ga ik in mijn volgende boek in praktijk brengen.” De Engelse versie van Het lijk voor het stadhuis is overigens ook in Gouda, bij boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg verkrijgbaar en via www.joostvisbeen.nl Of er in de toekomst een signeertrip naar Amerika inzit, durft Visbeen niet te zeggen. “Maar dat zou wel heel fantastisch zijn.”
Visbeen heeft jarenlang voor de (toen nog) gemeentepolitie van Gouda gewerkt en legde zich vooral na zijn actieve carrière bij de politie toe op het schrijven van misdaadromans. Voor een groot deel zijn ze gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Contact

Ik ben helaas niet aanwezig.Maar u kunt mij een email sturen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.